Tripod awsomenessDå vi packade väskorna för att åka mot Japan blev webcam och stativ bortprioriterat för att få plats med annat. Vi åkte på Ikea i fredags för att handla lussebullar och glögg och då hittade vi en lampa i bra modell så Conny trixade ihop ett nytt åt mig. Nu hänger webcamen rätt över teckningen och går att vrida och vända för att få exakt den vinkel jag vill ha. Woop woop, Ikea-lampa + webcam = awesome time-lapse stativ.

Translation.
When we packed the bags for Japan the cam and tripod was not prioritized. As we went to Ikea last Friday to shop saffron buns and mulled wine we found a lamp in a good model so now Conny put together a new one for me. Now my webcam is hanging right over the desk and I can twist and turn to get exactly the angle I want. Woop woop, Ikea lamp + cam = awesome time-lapse tripod.

Kommentarer
Postat av: Carolina Gustafsson

smart grej!

Svar: Väldans smidigt, då kameran får bra överblick utan att stativet står i vägen på bordet bland alla pennor... :)
Maria Björnbom-Öberg

2012-12-23 @ 20:06:20
URL: http://chaosophia.se
Postat av: Sandman

Nice, men hur fäster du webcam:en i stativet då? Har den sån tripod-skruvgrepp och hur har du då fått ill en sådan? Närbilder och howto-förklaring tack!! :kr

Svar: Haha. Jag tror nog du kan göra hur du vill med den delen, vi har bara tagit de delar vi haft tillgång till och pysslat ihop.
Maria Björnbom-Öberg

2012-12-24 @ 11:05:50
URL: http://sandman.net
Postat av: Mary-Q

Vad har du för typ av webcamera? Sitter och researchar just nu vilken jag själv vill skaffa för att göra liknande timelapse filmer när jag målar med akryl. Vill inte köpa grisen i säcken, tips uppskattas <3

Svar: Den jag har nu är en Locitec (C-någonting tror jag) är inget vidare då den lägger fokus på fel ställen så skulle inte rekommendera den som time-lapse kamera. Men var den enda som var kompatibel med mac på det stället vi handlade på..haha..
Maria Björnbom-Öberg

2012-12-24 @ 13:19:11
URL: http://qintana.wordpress.com
Postat av: aliengirl- art is my life

Kan jag få låna en av dina bilder till min blogg, vill gärna skriva till mina läsare att jag har beställt ett par pennor från Panduro som du själv har. :)

Svar: Går bra det ^^
Maria Björnbom-Öberg

2012-12-24 @ 13:37:35
URL: http://aliengirllouise.blogg.se
Postat av: susan

God Jul ^^
superfiffigt- way to go!
mysigt m glögg & lussebullar- mums =)

Svar: God jul själv susan! Glöggen blev dock inte uppdrucken märkte vi då det var dags att sova.. Hade helt glömt bort den,haha, föööör mycket att äta på jul tror jag...
Maria Björnbom-Öberg

2012-12-24 @ 17:45:27
Postat av: Natta

Har under flera år endast ritat med blyerts så nu är jag riktigt sugen på att börja använda lite färg! Funderar på att köpa ett gäng med promakers!
Hittade dom i en pysselaffär i stan men där kostade dom ca 30kr styck! Vet du om det går att få tag på billigare någonstans?

Svar: Kolla artistbutiken.se, de brukar kunna ha bra priser, eller Letrasets egna webshop, de har ganska ofta rabatterbjudanden och är snabba med leveransen :)
Maria Björnbom-Öberg

2012-12-25 @ 17:56:31
URL: http://photorain.blogg.se
Postat av: Erika Gadd

Vad använder du för webcam? Har en som jag tycker det blir så dåligt med.... =/ Tips? Kan du pausa inspelningen osv?

Svar: Logitech C615 är det på de fotona, använder dock inte webcam längre då jag inte tycker bilden blev bra.
Maria Björnbom-Öberg

2013-09-16 @ 16:42:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Svar på ofta förekommande frågor:
  • Jag tar tyvärr ej på mig uppdrag från privatpersoner i dagsläget
  • Har du frågor kring pennorna och var dom går att köpa finns info här »

Trackback
In English Please!
bloglovin
instagram.com/bokkei
RSS 2.0