Blyerts med MiaNi som undrar vad det är för tuffa pennor jag använder då jag ritar blyerts så ska jag berätta för er.

Dels så har jag använt en stompf, brukar finnas att köpa för en billig peng på de flesta konstnärsmaterialsbutiker. Jag är lite avig vad gäller stompf, tycker det blir rätt tråkiga ytor av den. Så för att undvika det så gör så att jag grundar med ett lager blyerts, stompfar ut så det kommer färg i alla små fördjupningar i papper och så kör jag ett till lager blyerts ovanpå för att ytan inte ska kännas så död och trist.


Det funkar bra med en bit ihoprullat papper också, men då måste man hålla på att fixa en bra spets på det och det är jag för lat för. Fingrarna funkar också att kleta ut blyertsen med, men då blir man skitig och fingrarna och jag har för tjocka fingrar så jag kletar bara ut allt.Och vad är det då för spännande blyerts jag använder?

Jo jag är latast i världen så jag använder en gammal stiftpenna, den här reklampennan från ÖP har varit min följeslagare något år nu, vet inte alls vad det är för stift i. Gissar på vanliga HB. Kostade 0 kronor och duger finfint för mig.


Translation.

Those of you who wonder wha tI use for pens when I did draw the latest drawing.

First, I used a stompf, available to buy for a small amount of money in most art supply stores. I dont like stompfs that much, think it makes the surface look dull. So to avoid it I do so that I draw a layer of led pencil, stompf it out so it will color in all the small bumps in the paper and then I do a layer of the pencil again on top of that so the surface should not feel so dead and boring.
It works well with a piece of rolled up paper too, but then you have to get a good tip on it and I'm too lazy for that. Fingers works too, but you get really dirty and I have to thick fingers so I just smear it all out.

And what is that exciting pencil I use? Well I am the most lazy person in the world so I use an old mechanical pencil, this promotional pen from ÖP has been my companion a few years now, have no idea what led it is. Guess ordinary HB. Cost 0 dollars and will do just fine for me.

Kommentarer
Postat av: Lilladockan

Du bekräftar det jag alltid har trott och sagt, det handlar inte om hur dyra pennor (kameror, penslar osv osv) man har. En riktig konstnär, som du t ex, kan göra magiskt vackra saker med vad som än finns nära till hands :)

2011-05-01 @ 21:36:18
URL: http://denlilladockan.blogg.se/
Postat av: Lilladockan

Du bekräftar det jag alltid har trott och sagt, det handlar inte om hur dyra pennor (kameror, penslar osv osv) man har. En riktig konstnär, som du t ex, kan göra magiskt vackra saker med vad som än finns nära till hands :)

2011-05-01 @ 21:37:32
URL: http://denlilladockan.blogg.se/
Postat av: SofiaL

Tjena tjena!

Tänkte dela med mig av ett av mina knep, när man tager vad man haver. I brist på annat kan man använda tops för en jämnare yta. Och orkar man inte sitta med den där minitopsen kan man ta en bomullsrondell och vika den lite fint. Funkar hur bra som helst!

2011-05-01 @ 22:01:55
Postat av: Cecilia

Härligt, härligt! Är trött på att höra om dyra och onödiga grejer, speciellt om personen bedyrar att det är värt en extra slant.

2011-05-02 @ 02:32:22
URL: http://inyx.blogg.se/
Postat av: Kim

Störtskönt! Man ska inte skylla på dåliga penslar när det inte blir som man tänkt:)

2011-05-02 @ 12:54:22
Postat av: mirre

fyfan vad du är talangfull!!

2011-05-02 @ 14:17:22
URL: http://mtv.se/mirre
Postat av: Mia

Vvissa saker tycker jag absolut är värt att investera i då det handlar om hållbarhet i färger och papper och om det bidrar till att arbetet förbättras. Men man ska inte underskatta enkla redskap, för min del tycker jag man ofta tar sig långt på lite :) Är ofta kul att experimentera med billiga redskap för man behöver inte känna sig så rädd att det ska bli fel...Sofia, men du tops måste jag prova om jag tappar bort stompfen, lät ju bra dom är ju små och smidiga också...2011-05-03 @ 21:08:03
URL: http://bokkei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Svar på ofta förekommande frågor:
  • Jag tar tyvärr ej på mig uppdrag från privatpersoner i dagsläget
  • Har du frågor kring pennorna och var dom går att köpa finns info här »

Trackback
In English Please!
bloglovin
instagram.com/bokkei
RSS 2.0