Gör en GIF med Mia

Eftersom några av er frågat så tänkte jag försöka visa hur jag gör då jag gör rörliga GIF-bilder. Jag gör troligtvis inte riktigt som man ska men det verkar ju funka.

Du behöver;

 

  • Photoshop
Jag använder Photoshop CS5
  • Bilder
  • och en gnutta tålamod

Spetsa ögonen, nu kör vi!

 

Till att börja med behöver du en bunt bilder som du vill använda. Jag använder några jag tog igår nere vid stranden.

Börjar med att öppna upp den bilden jag vill börja med, petar till den så färgerna blir som jag vill ha det, väntar och vrider och håller på tills jag blir nöjd. Tänk på att du också måste ändra färgerna på de andra sen så dom stämmer med varandra så kom ihåg vad du trixade med för inställningar.

Sen lägger jag in de andra bilderna i andra lager och vänder och flyttar runt så alla hamnar precis över varandra. Eftersom jag inte har kamerastativ men vill ha en någorlunda stadig bild så gjorde jag så att jag tog vattendelen och klistrade på första bilden så att allt över horisonten och nedanför stenarna är stilla. (några stenar flyter runt men det duger, ok?!) Blir lite enklare att passa in då. Och det som ska vara stilla studsar inte runt.

Då jag har alla bilder i lager, liggandes där jag vill ha dom, så öppnar jag menyn som heter Window och klickar på undermenyn Animation.
Här någonstans kan de skarpögda se att jag tappade jag bort bild nr 2. Fixade det sen då jag gjorde om allt från början tror jag.

Då får jag upp en ruta som ser ut så här, jag har ingen aaaaaning om hur man använder den så jag klickar på den lilla knappen nere i höger hörn med tre små fyrkanter i.Då får jag upp detta istället. nu är det dags att lägga dit alla bilder. Börjar med att bestämma vilken tid jag vill ha bilden,(står 0 sec eller annan tid på bilden där man ska klicka) jag brukar välja no delay (dvs 0 sec) eftersom jag vill att det ska gå toksnabbt.

Efter det börjar jag med att klicka på den lilla symbolen som gör ett nytt lager (pil 1), markerar det lagret, klickar i så nästa bild jag vill ha synlig i ordningen syns (pil 2).

Och så upprepar jag det steget i alla lager, nytt lager, klicka fram nästa bild, nytt lager, nästa bild osv osv.

Tillslut så har jag alla lager fixade , klickar där det står Once och väljer Forever istället så bilden går på repeat. Nu kan man om man vill klicka på playknappen för att se att allt flyter på fint och ändra ifall något behöver ändras.

Dags att spara bilden, går in på undermenyn Save for Web & Devices. Får upp den här rutan då, väljer vilken storlek jag vill ha på den, här brukar jag ta 600 eftersom bredden på mina inlägg i bloggen är det.

Har märkt att det inte verkar vilja funka att ladda upp med 600 i bloggbildsuppladdningen, så sparar den som det och laddar sen upp den i största storleken och då funkar det och blir den storlek jag sparat i.

Spara och nuuuuu ska du ha en rörlig GIF-bild!

Hoppas det inte var allt för luddigt!

Nu är det din tur!

Gör en bunt rörliga bilder och skriv sen här med länk till bilderna så jag får se hur det gick för dig!

Translation.

Click here.


Kommentarer
Postat av: Ellinor Landal

Fett! Tack för den lilla kursen :D

2011-07-21 @ 16:12:42
URL: http://eddieluciano.blogspot.com
Postat av: The Potato Princess

Photoscape är annars jättebra och superenkelt! Där finns en GIF-animerargrej, man bara drag-droppar bilderna i rutan och så är det gjort. Gratis och lätt, för de som inte förstår sig på att trixa med det i photoshop. http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

2011-07-21 @ 16:29:43
URL: http://potatoprincess.blogg.se/
Postat av: a.w.larsson

Hej Bokkei!Du målar underbart vackert, ville bara kolla om du målar på beställning?

Skulle gärna vilja beställa från dig i så fall :)

Om inte, tror du att du kommer att börja göra det?Med vänlig hälsning

Amanda

2011-07-23 @ 12:39:11
URL: http://wikandas.blogg.se/
Postat av: Lina

Tack, kul att kunna!

Såg ett åskmoln igår och gjorde en gif i ps på ungefär hur det såg ut. Gjorde inte med foton utan egna bilder direkt i, men det fungerade ju på samma sätt.

Så tack igen!

http://linathelander.blogg.se/2011/july/askan-1.html

2011-07-23 @ 17:42:59
Postat av: Mia

Ellinor, hoppas det gick att förstå hur man gjorde :DPotato Princess, bra tips!A.w.larsson, tack så mycket men för tillfället tar jag inte på mig beställningsarbeten för privatpersoner, brukar dock göra det periodsvis, meddelar på bloggen då :)Lina, niiice, ja går ju absolut göra med vilka bilder man vill :)

2011-07-24 @ 23:14:04
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: Gaymasen

Det är ju vååågorna som rör stenarna, säger vi. ;)

2011-07-25 @ 10:35:18
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Ronja ♥

Wow :D gud va snyggt!!

2011-07-30 @ 14:31:27
URL: http://zmulanslife.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej Mia. Tack för tipset. Gjorde en liten giffis nyss. Min första. Jättebra förklarat!

2011-08-10 @ 21:03:28
URL: http://marai.blogg.se/
Postat av: Nanna

Tack för din lilla kurs, har varit och pillat på animations tidigare men har inte alls förstått vitsen med den, den var ju superkul! Här är en direktlänk till min första gif i Mia-skolan ;) http://nanna.pysselsystrar.com/?p=2926

2011-08-12 @ 14:55:19
URL: http://nanna.pysselsystrar.com
Postat av: Anyssa

Hi Mia I recently saw some of your water color works on deviant art and I was wondering if you could do a watercolor tutorial or give me a few tips.

Thanks for your time

-Anyssa

2011-11-08 @ 05:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Svar på ofta förekommande frågor:
  • Jag tar tyvärr ej på mig uppdrag från privatpersoner i dagsläget
  • Har du frågor kring pennorna och var dom går att köpa finns info här »

Trackback
In English Please!
bloglovin
instagram.com/bokkei
RSS 2.0