Klippa gräs och sånt.

Om ni undrar hur dagen har varit för oss här ute på landet, så ska jag berätta det. Idag har jag petat på en jordlöpare (?) och försökt klippa gräs med en gräsklippare från 1830-talet


Svärmor fick den tuffa gräsklipparen som inte funkade.

Pojkarna var manliga och höll på med ved.

Annika ritade på väggen med kritor.

Axel slappade i solen och putsade fönster.
Nu avslutar vi dagen med att spela monopol och dricka öl.

Translation.
If you're wondering how the day has been for us here on the countryside I'll tell you. Today I poked on a Carabidae (?) and tried to cut the grass with a lawn mower from the 1830s. My mother in law got the cool lawn mower that didn't worked. The boys were manly and worked with the firewood. Annika wrote on the wall with crayina. Axel was chilling in the sun and polished some windows. Now we are going to play monopoly and drink beer.

Målar runt en dörr, någonstans ute på land...

img_3993 (MMS)

Målar runt en dörr, någonstans ute på landet. BBL!


En kran kommer lastad
Tror jag kanske har nämnt det här förut, men blir lika brydd varje gång jag ser min hand i en ny vinkel.
Hur fan håller jag?! Som en liten lyftkran?!

Translation.
I think I may have mentioned this before, but will be just as puzzled every time I see my hand in a new angle. How the hell do I hold the pen?! As a small crane?!

Första dagen efter semestern.

Jag skulle gissa att jag snart är färdig med huden. Jobbade kortdag idag och tänkte att shit då hinner jag göra massa annat. Det vanliga du vet, städa, vika kläder, gå långpromenad runt Frösöberget, sortera skafferiet, påbörja tusen projekt, måla olja, diska, lära mig sticka, klappa sköldpaddan, bli expert på något. Men jag gjorde inget alls av det förutom att slösurfa och rita lite mer på Katta Kvack, blev inte ens så mycket ritat. Plötsligt blev det toksent och jag skulle nog kunna somna sittandes, men bjussar på lite närbilder från dagens tecknande innan jag slocknar.

Translation.
I would guess that I will soon be finished with the skin. Worked short day today and thought that shit then I have time to do so much more. The usual you know, cleaning, folding clothes, take a walk around Frösön, begin a thousand projects, washing dishes, learn knitting, pet turtle, become an expert at something. But I did none of it except surfing the internetz and drawing on Katta Kvack, not even so much drawing. Suddenly it became crazy late and I'd probably be able to fall asleep sitting up, but give you some close-ups of today's drawing progress before I go out.


Chaos

Just nu råder kreativt kaos på mitt skrivbord. Visst är det rätt nice att bara för att man gör något som uppfattas kreativt så är det helt ok att stöka ner hur mycket man vill?!

Translation.
Right now there is a creative chaos on my desk. It's pretty nice that just because you do something that is perceived creative, it's ok to mess down how much you want.

Hud på KattaKvack


Det kommer mera...


Ni som följer min twitter vet att jag började skissa på den här för några dagar sen, nu är ansiktet renritat och jag tänkte nog försöka börja färglägga nu i dagarna. Beror lite på hur intressant min navel är för tillfället och hur mycket ångest jag tänker ha för att min semester tar slut på måndag.

Translation.
Those of you who follow my twitter know that I began to sketch on this a few days ago, now the face is finished and I probably will try start to colour it the next days. Depends on how interesting my belly button is at the moment and how much anxiety I'm going to have for my holiday that ends now on Monday.


Two kites
Nu tror jag att jag är klar med denna. Är till Kenny Beltrey aka Andreas som gjort mycket av den musik som jag har med i mina time-lapse videos.


Hoppas du och din flickvän ska tycka om den och tack för att jag får använda din musik!

Material. Tria markers och Pro markers på markerpapper.Translation.
Now I thinkthis one is finished. It is for Kenny Beltrey aka Andreas who made ​​much of the music that I use in my time-lapse videos. Hope you and your girlfriend will like it and thanks for letting me use your music!
Materials. Tria Markers, Pro Markers on markerpaper

Gör en GIF med Mia

Eftersom några av er frågat så tänkte jag försöka visa hur jag gör då jag gör rörliga GIF-bilder. Jag gör troligtvis inte riktigt som man ska men det verkar ju funka.

Du behöver;

 

  • Photoshop
Jag använder Photoshop CS5
  • Bilder
  • och en gnutta tålamod

Spetsa ögonen, nu kör vi!

 

Till att börja med behöver du en bunt bilder som du vill använda. Jag använder några jag tog igår nere vid stranden.

Börjar med att öppna upp den bilden jag vill börja med, petar till den så färgerna blir som jag vill ha det, väntar och vrider och håller på tills jag blir nöjd. Tänk på att du också måste ändra färgerna på de andra sen så dom stämmer med varandra så kom ihåg vad du trixade med för inställningar.

Sen lägger jag in de andra bilderna i andra lager och vänder och flyttar runt så alla hamnar precis över varandra. Eftersom jag inte har kamerastativ men vill ha en någorlunda stadig bild så gjorde jag så att jag tog vattendelen och klistrade på första bilden så att allt över horisonten och nedanför stenarna är stilla. (några stenar flyter runt men det duger, ok?!) Blir lite enklare att passa in då. Och det som ska vara stilla studsar inte runt.

Då jag har alla bilder i lager, liggandes där jag vill ha dom, så öppnar jag menyn som heter Window och klickar på undermenyn Animation.
Här någonstans kan de skarpögda se att jag tappade jag bort bild nr 2. Fixade det sen då jag gjorde om allt från början tror jag.

Då får jag upp en ruta som ser ut så här, jag har ingen aaaaaning om hur man använder den så jag klickar på den lilla knappen nere i höger hörn med tre små fyrkanter i.Då får jag upp detta istället. nu är det dags att lägga dit alla bilder. Börjar med att bestämma vilken tid jag vill ha bilden,(står 0 sec eller annan tid på bilden där man ska klicka) jag brukar välja no delay (dvs 0 sec) eftersom jag vill att det ska gå toksnabbt.

Efter det börjar jag med att klicka på den lilla symbolen som gör ett nytt lager (pil 1), markerar det lagret, klickar i så nästa bild jag vill ha synlig i ordningen syns (pil 2).

Och så upprepar jag det steget i alla lager, nytt lager, klicka fram nästa bild, nytt lager, nästa bild osv osv.

Tillslut så har jag alla lager fixade , klickar där det står Once och väljer Forever istället så bilden går på repeat. Nu kan man om man vill klicka på playknappen för att se att allt flyter på fint och ändra ifall något behöver ändras.

Dags att spara bilden, går in på undermenyn Save for Web & Devices. Får upp den här rutan då, väljer vilken storlek jag vill ha på den, här brukar jag ta 600 eftersom bredden på mina inlägg i bloggen är det.

Har märkt att det inte verkar vilja funka att ladda upp med 600 i bloggbildsuppladdningen, så sparar den som det och laddar sen upp den i största storleken och då funkar det och blir den storlek jag sparat i.

Spara och nuuuuu ska du ha en rörlig GIF-bild!

Hoppas det inte var allt för luddigt!

Nu är det din tur!

Gör en bunt rörliga bilder och skriv sen här med länk till bilderna så jag får se hur det gick för dig!

Translation.

Click here.


Vädersnack.Har suttit och svettats i bilen hela vägen till stugan, lagom tills vi kom fram försvann solen och det började spöregna istället. På GIF'en ser det ut som vi har jordbävning också, men riktigt så illa är det inte.

Innan jag lämnade stan ritade jag en snutt på teckningen, har med mig ritprylar till stugan den här gången, perfekt de dagar som är så här.Translation.
Have been sweating in the car all the way cause of the hot weather, just in time when we reached the cottage sun disappeared and it began to pour rain instead. On the GIF it looks like we have earthquakes too, but not really so bad.
Before I left town, I drew alittle on the drawing, have taken with me my drawing stuff to the cabin this time, perfect days like this...

igår VS idag


Igår satt jag utomhus i solen och åt frukost med vänner, idag sitter jag i ett mulet Östersund och äter frukost ensam i soffan.

Tycker det är svårt det här med uppdateringar vissa perioder. Är ju tänkt som en blogg om mitt skapande, men det gör ju att det blir ganska dött och trist här då jag är okreativ.

Orkar ni vänta tills jag får ett inspirationsryck och kommer igång igen eller vill ni läsa mer om mitt privatliv under tiden?

Har ett rätt tråkigt liv så jag kan inte lova några spännande inlägg om biopremiärer och galamiddagar eller bergsklättring.

Translation.
Yesterday I sat outside in the sun and ate breakfast with friends, today I am sitting in a cloudy Östersund eating breakfast alone on the couch.
Have difficulties with this update certain periods. This is meant to be a blog about my creations, but it makes the blog pretty dead and dull here when I'm not creative.

Can you wait until I get inspiration and will start again or do you want to read more about my personal life in the meantime?
Has a pretty boring life so I can not promise some exciting post about premieres and gala dinners or rock climbing.


Sommarstuge remake

Här kommer ett inlägg med sjuka mängder bilder. På hur stugan såg ut innan vi satte tänderna i den och hur den ser ut just nu. Är fortfarande lite kalt och fattas gardiner, och grejer på väggarna osv, men ville visa upp vad vi pysslat med den senaste veckan iaf ^^
Vi har utgått från de möbler som fanns på plats som en liten homage till en fin släkt som stugan gått i arv inom (dvs min awesome släkt, jag blir fjärde generationen som petar på den här stugan nu)

Vi börjar med första rummet, här är alltså köket innan. Skåpen och bordet med stolar har min morfar snickrat ihop en gång i tiden till sin mamma så jag kände att jag gärna vill ha kvar dom. Jag som egentligen har lite svårt för furu fick vrida och vända på hur jag ville göra några gånger innan det kändes rätt.

Så här såg det alltså ut innan.
Och så här efter, vi kunde inte låta bli att smyga in en gnutta tiki också.

Från köket kommer man in till en liten liten hall som skiljer de två sovrummen åt. Den fick en grå färg som sen fick gå igen i det mindre sovrumstaket för att binda ihop rummen.


Hallen innan.


Hallen ommålad i färgen Glenn.

Sovrummet rätt fram från köket fick en dammig turkos färg som ändrar lite utseende beroende på vilket ljus som skiner in, vissa tider på dagen ser det ut som en glad grönturkos och andra tider på dagen som en sval gråblå.
Innan, notera mitt knä som sticker fram där i hörnet.Efter, utan mitt knä.

Sen går vi vidare till andra sovrummet, tak är sjukt jobbiga att måla kan jag berätta. Men det blev mysigt, så var värt värkande nacke och axlar.

Före.

Efter, antikvita väggar och grått tak. Nu är det bara lite småpimpande kvar och nästa steg är det största projektet som blir ett ordentligt badrum. Men det är både dyrt och tidskrävande så det skjuter vi på en stund...

Translation.
The cottage, before and after. For translation on all the text click here.
(It's google translate, so probably not the best translation. But better than nothing^^)

Eld och vatten.Idag målade vi sista väggen i stugan. (Före och efterbilder kommer i helgen) Nu är mina BFF's här och leker med oss. Vi badar, dricker och äter och just nu bloggar jag från stranden framför en stor eld. Life is awesome!

Translation.
Today we painted the last wall in the cottage. (You get before and after pictures this weekend) Now my BFF's are here and plays with us. We bathe, drink and eat and right now I am blogging from the beach in front of a large fire. Life is awesome!


Semester dag 1.

 Semesterns första dag har spenderats i min sommarstuga. Eftersom Arvika gick i konkurs och jag inte fick se Aphex Twin så bestämde vi oss för att renovera i stugan istället. Så idag har vi handlat upp våran festivalkassa på Fresks och Jula. Sen åkte vi till stugan och attackerade väggarna i ena sovrummet.

Hittade tapeter som kanske min morfarsmor varit med och valt en gång i tiden under de tapeter vi rev ner nu.


 

Eftersom stugan är pytte pytteliten så är det kaos just nu och vi upptäckte att vi har ingenstans att sova så sitter vi i bilen på väg hem till stan igen för att sova några timmar, tillbaka tidigt morgon och sandpappra och måla.

Fatta vad mycket vuxenpoäng jag kommer samla den här semestern.


Translation.

Vacations first day was spent in my summer cottage. Since Arvika went bankrupt and we will not see Aphex Twin we decided to renovate the cottage instead. So today we have used up our festival cash on paint and sandpaper, and instead attacked the walls in one of the bedrooms.

Since the house is very tiny it is chaos there right now and we discovered that we have nowhere to sleep so right now we are sitting in the car on the way back to town again to sleep a few hours, back early tomorrow and keep renovating.

I will cash in a lot of grown up points this vacation!


LördagsroadtripNu börjar det ta sig. Men nu blir det inget mer ritande idag, för vi lockade med Axel och Miro på roadtrip till Sundsvall för att våldsshoppa på Ikea och Birsta. Så nu sitter dom i baksätet och tjatar om bilglass och undrar hur långt tte är kvar tills vi är framme.

För er som inte får nog av mig och är lite smånyfiken så Twittrar jag med jämna mellanrum.

Translation.
No more drawing today, cause right now we are sitting in the car on our way to Ikea.

Update


En kind

Riggat upp kameran och börjar färglägga idag. Men så klart glömde jag trycka på rec knappen så första delen blev inte inspelad. Men ni har ju sett en kind bli färglagd av mig förut så jag tror ni klarar er ändå.

Translation.
Rigged the camera and began on the skin today. But of course I forgot to press the rec button, so the first part was not recorded. But you've seen a cheek been colored by me before so I think you can survive without that part.

Nu var det länge sen...
Känner att det är dags att rita igen så här sitter jag och ritar, finputsar skissen och ska strax sätta mina markers i pappret.
Hela vintern sitter jag och längtar efter att det ska bli sommar och ljust ute så jag kan sitta och rita långt in på nätterna, då sommaren kommer så blir jag totalt okreativ och börjar peta mig i naveln hela kvällarna istället. Ibland får man helt enkelt tvinga igång kreativiteten igen.

Ska bara ta en paus och äta massa mozarella och så borde jag städa kontoret så jag kan sitta där och rita och så var det det här med min navel...

Translation.
Feel it is time to draw again so here I am, drawing, refining the sketch. Soon i'll start to colour with my markers.
All winter I sit and long for it to be summer and light outside so I can sit and draw late into the night,when the summer comes I lose all creativity and start poking my belly button instead. Sometimes you simply have to force the creativity to start again.
I'll Just take a break and eat lots of mozarella and then I need to clean up the office so I can sit there and draw and it was this with my belly button ...

RSS 2.0