Det här med tatueringarEn fråga som dimper ner då och då är varför jag inte lägger ut bilder på tatueringar i bloggen.
Det finns faktiskt några väldigt enkla anledningar till det så tänkte dra dom en snabbis.

Dels så känns andra människors tatueringar en aning privata och det tar emot att slänga ut bilder på dom i min blogg. Precis som att jag sällan lägger ut foton på tavlor jag gör som beställningar.

Dessutom är tatuerare mitt yrke och min blogg är privat. På arbetstid pratar jag gärna tatueringar med mina kunder och de som har frågor om det. Men på min fritid tycker jag det är rätt skönt att slippa prata arbetsrelaterade saker. Även om jag älskar mitt yrke.

Utöver det så suger jag på att knäppa kort på de tatueringar jag gjort. De få gånger jag kommer ihåg att ta med kameran till studion så lyckas jag sällan få bra kort på tatueringarna. Inte ens våran hemsida och våra fotoalbum är uppdaterade på flera år. Behöver absolut skärpa mig vad gäller det.

Men eftersom jag ändå skrev om tatueringar nu och ni frågat så rart så bifogar jag en halvkass bild på ett pågående projekt på en kunds lår.

Translation.
One question that occasionally pops up is why I am not putting out pictures of tattoos in the blog.

There are some very simple reasons.

First, I feel like other people's tattoos is a little private and I don't feel like posting them in my blog. Just as I rarely put out photos of the paintings I do as orders from clients.

Also, tattooing is my profession and my blog is private. At work I like talking tattoos with my clients and those who have questions about it. But in my spare time I think it's quite nice to escape talk of work-related things. Although I love my profession.

One last reason is that I suck on taking pictures of the tattoos I have done. The few times I will remember to bring your camera to the studio I rarely manage to get good photos of tattoos. Not even our website and our photo albums are updated in several years.

But since I wrote about tattoos now and you asked so sweetly I attach a picture of a current projekt on a client's thigh.

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag funderar seriöst på att resa upp till er studio för att bli tatuerad av dig. (bor i norrköping, östergötland) vore så sjukt värt det. du är grym!

2011-04-28 @ 17:38:48
Postat av: becka

Riktigt snyygt gjort! även om jag tycker motivet va lite läskigt!Du skulle inte kunna tänka dej att visa bilder på dina tattueringar? Tror du gjort de förr, men minns inte hur de såg ut...

2011-04-28 @ 17:42:57
URL: http://gepzy.livejournal.com
Postat av: maja

vilken fin hyllning till astrid lindgren (för det är väl hon?)funderar också på att resa upp till östersund för att bli tatuerad av dig... såvida inte du ska gästspela i stockholm någon gång?

2011-04-28 @ 17:49:56
Postat av: Lisa

Du är grym! Om jag någon gång får för mej att tatuera ett porträtt så ska du göra det!

2011-04-28 @ 18:11:27
URL: http://pictureofmind.blogg.se/
Postat av: Sandra

hade inte den blekaste om att du tatuerade över huvud taget, gillar dig allt mer och mer! :D haha. grym!

2011-04-28 @ 18:17:54
Postat av: annika

ååh, vad heter studion du jobbar på?

2011-04-28 @ 19:04:36
Postat av: Maria

Studion heter man's ruin.

2011-04-28 @ 19:40:20
Postat av: Lotta Potta

woho! zombieastrid..riktigt cool. kom du själv på idén..eller kunden? gillar sådana kontraster :)

2011-04-28 @ 19:52:27
Postat av: Irene

Jag fattar grejen med att skilja på jobb och fritid, men kan du inte lägga ut en förfrågan här och be folk som tatuerat sig hos dig och vill dela med sig av alstren att skicka in sina bilder och låta dig publicera dom? Om du känner för det d.v.s. Älskar ritpapper-bilderna men blir så pepp av att se bilder på snygga tatueringar. Onna-mapps-material... ;*

2011-04-28 @ 20:00:32
Postat av: Viola, Killer Colours

Åh, är så sanslöst sugen på att låta dig placera lite bläck på mig. Återkommer definitivt när jag får lite klarhet i ekonomin och sådär.

2011-04-28 @ 21:50:05
URL: http://solomag.se/killercolours/
Postat av: Elin

Jag måste verkligen komma till dig och göra ett porträtt! Du är så grymt jävla bra.Är du bäst på svartvitt eller färg eller båda? :P

Postat av: Mia

Maria, tack så mycket! Orkar du ta dig hela vägen upp till lilla Östersund så finns jag här!Becka, nje är lite för blyg för att klä av mig i bloggen ;) Någon kanske dyker upp på random kort lite då och då dock...Maja, jo det är ett Zombie Astrid lår in the process^^ Har gästat endel i Stockholm, var bra länge sen nu då jag har för mycket att göra på hemmaplan så är lite bökigt att ta sig iväg...Lisa, du vet vart jag finns om den dagen kommer^^Sandra, haha.. ja är inte så konstigt eftersom jag försöker undvika att prata allt för mycket om det i bloggen...Annika, Man's Ruin, hemsidan är inte uppdaterad de senaste fem åren dock... hahaMaria, that's it ^^Lotta Potta, var min kund som hade en dröm om att han tatuerade en Zombie Astrid, så då fick jag äran att spinna vidare på det...Irene, hahaha... Tyvärr är punkten ang privatliv vs jobb den största anledningen till att jag inte lägger ut foton så blir nog tyvärr inget stående inslag på bloggen, men hoppas du stannar här ändå ;)Viola, du är varmt välkommen om suget tar överhanden någon dag!Elin, jag föredrar att göra porträtt i svartvitt, om det inte är från ett foto som lämpar sig väldigt bra för att göras i färg... Om du får lust att köra så är det bara att studsa in i studion med en bunt foton så kan jag försöka svara på alla frågor :)

2011-04-28 @ 22:23:03
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: Carolina

Åh va läcker Astrid! Jag förstår hur du tänker med att skilja på arbetslivet och privatlivet, men konst är konst, och du borde verkligen skylta mer med dina skills ^^ Hehe, nåväl...jag tänkte passa på att fråga om du gillar att tatuera växtlighet och djurliv, och om det är något du brukar göra?

2011-04-29 @ 09:10:11
Postat av: Robban

Riktigt fint, förstår om du väljer att inte publicera bilder pga. kunden. Dock tycker jag det är min rättighet som artist att använda mina alster för reklam. Dock frågar man ju alltid kunden om det är lungt att man knäpper några kort :)Skilja på privatliv och jobb som tatuerare är omöjligt enligt mig, om du kommit på en lösning så berätta gärna haha :DHa en väldigt trevlig påsk! Mvh / Robban

2011-04-29 @ 09:24:55
URL: http://www.noremorsetattoo.se
Postat av: LIN MELIKIE

DU är jävligt begåvad säger jag bara!

2011-04-29 @ 10:40:27
URL: http://shutuplisten.blogg.se/
Postat av: Mia

Carolina, personligen är jag rätt nöjd med mitt upplägg på bloggen i nuläget där jag inte lägger upp tatueringar så ser ingen anledning att ändra på det :) Jo det händer att jag gör djur och växter också...Robban, men att posta saker på min privata blogg eller använda bilder på tatueringar jag gjort som reklam ser jag personligen som helt olika saker. Där blir det också den här privatliv vs jobb grejen. Här på bloggen vill jag kunna skriva precis vad jag vill och när jag vill, om jag drar in mitt yrke i det så blir det plötsligt något som ska representera mig i mitt yrkesliv också. Hade varit en helt annan sak om det hade varit en blogg som handlade om studion och skulle representera den, men det är det inte.

Ja du har helt rätt, det är väldigt svårt att skilja på privatliv och arbete som tatuerare. och det är ju en bidragande del till att jag är lite avig mot att lägga upp tatueringar i bloggen, gör jag det så tar jag in arbete i något som inte behöver innehålla det... Räcker med att man får svara på tatueringsfrågor i tid och otid irl :) hahalin, tack!

2011-04-29 @ 12:57:59
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: Robban

Haha, ja men exakt. Så sant så sant, du som har så brett område som artist kan ju faktist ha en blogg som inte innehåller ditt yrke. Creds för det :)mvh / Robban

2011-04-29 @ 21:24:21
URL: http://www.noremorsetattoo.se
Postat av: Jane

wow, du är grym!

2011-04-29 @ 22:58:27
URL: http://thediaryofjane.blogg.se/
Postat av: Irene

Alltid! Och det är ju inte helt omöjligt att dina kunder går ihop och startar en fanpage med dina förkroppsligade alster.. ;*

2011-05-01 @ 09:15:21
Postat av: Rickard

Men vilken ära att få vara med på bloggen Mia :)Snart kör vi igen ;)Mvh /

2011-10-19 @ 20:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Svar på ofta förekommande frågor:
  • Jag tar tyvärr ej på mig uppdrag från privatpersoner i dagsläget
  • Har du frågor kring pennorna och var dom går att köpa finns info här »

Trackback
In English Please!
bloglovin
instagram.com/bokkei
RSS 2.0