Papper #markers

Det jag använder och det enda markerpappret jag provat är Letraset Bleedproof Marker Pad, tycker det funkar prima.


Har använt samma penna på olika sorters papper jag har liggandes hemma så du ska kunna se vilken skillnad det kan bli på olika sorters papper.  1. Markerpapper Letraset Bleedproof Marker Pad 70g
  2. Skisspapper  Büngers 110g
  3. Vanligt koperingspapper (?)g
  4. Random block Winsor & Newton (?)g
  5. Akvarellpapper Movlin a Papier d'Arches 300g
Letraset-pappret ger jämna fina toningar medans jag, hur mycket jag än älskar mitt akvarellblock, inte skulle använda markers på Movlin-pappret.
Att markerpapper inte suger lika mycket färg som de övriga pappren är också ett stort plus då markers inte är gratis att arbeta med.
Texturen på markerpappret är riktigt jävla tråkig men det blir inte lika klara färger på Winsor & Newtonpappret, som jag gillar texturen bättre på.

Men mycket är ju en smaksak också. Det bästa är alltid att testa sig fram. Även om jag prisar ett papper till skyarna är det inte säkert att just du skulle tycka om att arbeta på det.


Kommentarer
Postat av: Karin

Tack för det grundliga svaret! =)

2010-05-05 @ 14:54:07
Postat av: Art by Lisa Lans

Ja, det är betydligt roligare att använda andra papper, synd att som suger så mycket färg bara.

2010-05-05 @ 16:33:01
URL: http://lans.blogg.se/
Postat av: aa

Var köper du markerpappret? :)

2010-05-05 @ 17:25:32
Postat av: Hanna Fridén

Är Letraset ett bestruket papper? Jag har jättemycket bestruket papper liggande som jag inte kan använda till någonting alls. Värdelöst vad gäller blyerts och sånt, såklart. Fungerar inte så bra med bläck heller då det suger upp för lite vätska och allt bara smetas ut. Har aldrig haft något markerpapper, men inbillar mig att det ska vara en blandning mellan finare bestruket och vanligt papper?

2010-05-05 @ 18:20:32
URL: http://www.hannafriden.com
Postat av: Emma - konst i kulör och valör

Tack för tipset! :) Är så himla sugen på att skaffa antingen pro- eller tria-markers. Så nu har jag snokat runder lite extra o letat opp dina gamla tips-inlägg ^^ tacktack!

2010-05-06 @ 16:15:56
URL: http://artery.blogg.se/
Postat av: Carolina

Åh vilket toppeninlägg, inte för att jag tecknar själv för stunden men du har minst sagt väckt ett intresse med din blogg ;)

2010-05-09 @ 08:31:49
Postat av: Ferferi

Letraset är perfekt för markers verkligen. Sablar bara att det ska vara lite dyrt... Smart att visa alternativen!

2010-05-09 @ 19:43:33
URL: http://blogg.veckorevyn.com/ferferi/
Postat av: Ferferi

Hej det är jag igen! Jag är en nygammal fan. Hittar alltid tillbaka hit och blir lika glad. Så nu har jag lagt till dig på min Bloglovin-lista för att försäkra mig om att inte tappa bort dig igen! Och för att markera det så har jag även lämnat en liten utmärkelse till dig på min blogg för dig att hämta! Hoppas du blir lika glad som jag blir av att din blogg finns!

2010-05-09 @ 20:21:55
URL: http://blogg.veckorevyn.com/ferferi/
Postat av: Art By Tina

Papperskvaliteten betyder extremt mycket. Själv gillar jag att köpa canvas på block, kul att experimentera med akvarell på sådant papper, det fäster inte så bra så det blir spännande effekter. Speciellt om man använder flytande tusch som är en favorit. Hårfönen är också ett utmärkt verktyg att arbeta med för att få effekter.

2010-05-11 @ 17:01:20
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Mia

Karin, hoppas det gick att utläsa något av :)Lisa Lans, bökigt det däraa, det brukar finnas på välsorterade konstnärsmaterialsbutiker och på olika webshoppar, bara att googla :)Hanna Fridén, ja jag tror du har helt rätt i det, det är pretty glossigt men suger åt sig nog mycket så markerfärgen inte ligger ovanpå och vobblar runt...Emma, tycker absolut du ska testa :)Carolina ^Ferferi, jo det kostar ju en del, men då sparar man tusch i pennorna istället. tack så jättemycket för utmärkelsen :) hittar den dock inte, kanske lyckades bläddra förbi?Tina, ja är kul att leka med andra tekniker. Det jag tycker är ultimat är ett papper som går både att experimentera på men samtidigt kontrollera då man vill det. Svår kombinationHej det är jag igen! Jag är en nygammal fan. Hittar alltid tillbaka hit och blir lika glad. Så nu har jag lagt till dig på min Bloglovin-lista för att försäkra mig om att inte tappa bort dig igen! Och för att markera det så har jag även lämnat en liten utmärkelse till dig på min blogg för dig att hämta! Hoppas du blir lika glad som jag blir av att din blogg finns!

2010-05-09 @ 20:21:55

URL: http://blogg.veckorevyn.com/ferferi/

Postat av: Art By TinaPapperskvaliteten betyder extremt mycket. Själv gillar jag att köpa canvas på block, kul att experimentera med akvarell på sådant papper, det fäster inte så bra så det blir spännande effekter. Speciellt om man använder flytande tusch som är en favorit. Hårfönen är också ett utmärkt verktyg att arbeta med för att få effekter.

2010-05-17 @ 15:37:13
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: Mia

Karin, hoppas det gick att utläsa något av :)Lisa Lans, bökigt det däraa, det brukar finnas på välsorterade konstnärsmaterialsbutiker och på olika webshoppar, bara att googla :)Hanna Fridén, ja jag tror du har helt rätt i det, det är pretty glossigt men suger åt sig nog mycket så markerfärgen inte ligger ovanpå och vobblar runt...Emma, tycker absolut du ska testa :)Carolina ^Ferferi, jo det kostar ju en del, men då sparar man tusch i pennorna istället. tack så jättemycket för utmärkelsen :) hittar den dock inte, kanske lyckades bläddra förbi?Tina, ja är kul att leka med andra tekniker. Det jag tycker är ultimat är ett papper som går både att experimentera på men samtidigt kontrollera då man vill det. Svår kombination

2010-05-17 @ 15:50:26
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: vicktoria

Åh vart har du köpt winsor & newton blocket?

2010-06-28 @ 15:33:46
Postat av: maria

å va duktig du är med tuschpennorna. blir inspirerad att prova!

jag jobbar själv väldigt mycket med akvarell. och jag måste tipsa om ett papper som alltid gjort ALL skillnad för mig. jag lovar att INGET papper du provat är i närheten om man vill måla med stor kontroll som du gör. (oj va sponsrat det här låter) iaf: det enda parret som är värt att kalla papper i akvarellsammanhang: ARCHES Grain fin. ÄLSKAR.

färgerna gör inte ens lika stor skillnad som pappret. (men jag använder winsor&newton sedan drygt 20år) /maria

2011-10-30 @ 19:44:38
URL: http://www.mariakask.se
Postat av: Theresa

Hej! Jag har en fråga om letraset papprena.. Jag tycker det är svårt att få till toningarna ändå.. Vilken sida av pappret använder du? Har märkt att det är lite olika strukturer :)

2012-01-05 @ 01:00:48
URL: http://melissie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Svar på ofta förekommande frågor:
  • Jag tar tyvärr ej på mig uppdrag från privatpersoner i dagsläget
  • Har du frågor kring pennorna och var dom går att köpa finns info här »

Trackback
In English Please!
bloglovin
instagram.com/bokkei
RSS 2.0