Markers

  • Vad är det för skillnad på Tria- och Pro- markers?
Har varit några nu som frågat vad skillnaden är mellan Pro-markers och Tria-markers, som jag använder.
Jag har själv aldrig använd Pro-markers och jag köpte mina första Tria för bara ett år sen så jag är långt ifrån någon expert i ämnet. Mne jag kan ju berätta varför jag valde Tria istället för Pro.


Utformningen;
Pro-markers har två spetsar medans Tria-Markers har tre, en bred platt, en smal och en lite mjukare mellanspets. Tria kan man dessutom köpa refill till.

Färgerna;
Tria-markers har 300 färger som stämmer med Pantone-systemet, Pro-markers finns i runt 90 färger och har namn på färgerna som Lipstick Red och Saffron.

Användningen;
Vad jag kunnat läsa på internet av folk som testat båda olika sorterna så är det inga större skillnader på hur resultatet blir och hur man använder dom. Jag kan själv inte yttra mig om det då jag själv bara testat ena sorten.So why?
Så anledningen att jag valde Tria är det stora utbudet av färger och att man har fler valmöjligheter i spetserna. Men jag använder nästan jämt samma spets, så det var ganska onödigt visade det sig.
Tria är ganska mycket dyrare än Pro, så man får ju själv avgöra om man tycker det är värt det eller inte.
Men nu trivs jag bra med Tria-markers och gillar att det finns många olika färger att välja mellan.


Jag skulle tippa på att det går lika bra att använda Pro-markers som Tria-markers.
Hoppas det där var till någon slags hjälp för er som frågat :)

Kommentarer
Postat av: Mika

Vad jag har förstått så är "kvaliten" på färgen i pennorna exakt densamma så jag antar att man kan blanda pro och tria utan några problem. Jag hade önskat att pro fanns i fler nyanser... tror att jag "förstått" mig bättre på dom då.

2010-01-12 @ 22:15:53
URL: http://mikasatelje.blogg.se/
Postat av: Art by Lisa Lans

Jag satt å funderade vad det var för skillnad mellan dom tidigare idag. Uppskattat inlägg alltså ! Måste införskaffa mig såna där någon gång. Ser så kul ut.

2010-01-12 @ 22:57:20
URL: http://lans.blogg.se/
Postat av: Emma

Tack för svaren:)

2010-01-13 @ 16:03:29
URL: http://emmaspalett.blogg.se/
Postat av: Mia

Mika, ja jag tror också att det är så, vad jag läst på internet så verkar det inte vara några större skillnader på pennorna alls. Jag tycker det bästa med Tria är just att man kan kolla hur färgerna ser ut då det är i Pantone, läppstiftsröd kan ju se ut lite hur som helst :) (och så klart att det finns mycket mer färger)Lisa Lans, gör så, dom är roliga att rita medEmma, så lite så hoppas det hjälpte lite :)

2010-01-13 @ 17:39:36
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: Gguldlock

Tack för svaret :D

2010-01-16 @ 11:34:28
URL: http://stenskott
Postat av: Caroline

Heej, använder själv Tria markers och tycker dom är jättebra :) Tycke du borde tipsa om vilka färger du tycker är användbara och så, speciellt hudfärger. Har en massa hudfärger men alla är för ljusa eller för gula eller så är det något annat fel på dem. Tycker du är jätteduktig :DKram Caroline

2010-02-14 @ 15:43:18
Postat av: yuanyuan

Mika, ja jag tror också att det är så, vad jag läst på internet så verkar det inte vara några större skillnader på pennorna alls. Jag tycker det bästa med Tria är just att man kan kolla hur färgerna ser ut då det är i Pantone, läppstiftsröd kan ju se ut lite hur som helst :) (och så klart att det finns mycket mer färger)

2010-07-21 @ 10:32:32
URL: http://www.linksjewelleryin.com
Postat av: yu

Jag satt å funderade vad det var för skillnad mellan dom tidigare idag. Uppskattat inlägg alltså ! Måste införskaffa mig såna där någon gång. Ser så kul ut.

2010-07-21 @ 10:34:57
URL: http://www.etruereligionjeans-store.com
Postat av: blue

Vad jag har förstått så är "kvaliten" på färgen i pennorna exakt densamma så jag antar att man kan blanda pro och tria utan några problem. Jag hade önskat att pro fanns i fler nyanser... tror att jag "förstått" mig bättre på dom då.

2010-07-21 @ 10:36:24
URL: http://www.jeansclothingstore.com
Postat av: one

Heej, använder själv Tria markers och tycker dom är jättebra :) Tycke du borde tipsa om vilka färger du tycker är användbara och så, speciellt hudfärger. Har en massa hudfärger men alla är för ljusa eller för gula eller så är det något annat fel på dem. Tycker du är jätteduktig :D

2010-07-21 @ 10:37:59
URL: http://www.linksjewelleryin.com
Postat av: ellen

vart har du köpt pennorna!?!?!?!?!?!?vill jättegärna veta!

2010-12-08 @ 21:55:51
URL: http://wickanx.blogspot.com
Postat av: Phelicia - konst och foto

Enligt Letrasets hemsida så finns det 148 olika färger i ProMarker-serien :)

http://www.letraset.com/products/14-Range-Sets/48-ProMarker-148-Colours-Set-+-Desktop-Organisers/

2011-01-03 @ 14:47:09
URL: http://phelicias.blogg.se/
Postat av: Mia

Phelicia. Jo nu finns det 148 färger. Då jag skrev det här inlägget för ca ett år sen hittade jag dock bara "originaluppsättningen" med 92 färger http://www.letraset.com/products/14-Range-Sets/50-ProMarker-92-Colours-Set-+-Desktop-Organisers/

2011-01-03 @ 17:28:05
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: John A

Hej!

Ni skriver under "So why?":

Att ni nästan jämt använder samma spets.

Men vilken spets andvänder ni er av mest???

Vilken i andra hand & sista?

Mvh: J

2011-12-30 @ 20:32:13
URL: http://Tyvärr ingen Blogg
Postat av: Mia

John A, beror på hur stort jag ritar. På Pro finns inte den smalaste som finns på Tria och den mellanstora är inte lika flexibel på Pro som på Tria men funkar lika bra. Men den smalaste på Tria använder jag nästan aldrig, så för min del var det onödigt med den extra spetsen.

2011-12-30 @ 20:38:24
URL: http://bokkei.blogg.se/
Postat av: Tia

Vilka färger rekommenderar du att man köper när man vill göra realistiska porträtt ? Har kollat på några kit typ; http://miavashop.se/miava/promarker-craft-gift-pack/ men det känns inte som att det är några kulörer som skulle kunna lämpa sig för porträtt? Skulle vara väldigt tacksam för svar.

2012-01-07 @ 10:32:26
URL: http://the-baskerville.blogspot.com/
Postat av: mia

Hej! Det finna flera kit med hudfärger det tycker jag är en bra början, på miavashop som du nämnde ser jag att de har flera olika, sen finns det även ett kit för hårfärger. Det tycker jag också är bra!

2012-03-04 @ 08:21:09
URL: http://Www.miavalgren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Svar på ofta förekommande frågor:
  • Jag tar tyvärr ej på mig uppdrag från privatpersoner i dagsläget
  • Har du frågor kring pennorna och var dom går att köpa finns info här »

Trackback
In English Please!
bloglovin
instagram.com/bokkei
RSS 2.0