Snusjävladuk

ZombieTiny börjar förvandlas till en CowgirlTiny. Det är så konstigt hur mycket roligare det blir att rita då man upptäcker nya sätt att gå tillväga på. Experimenterande is the shit.


 

Quick Translation.

ZombieTiny is slowly transforming into CowgirlTiny. I'm experimenting abit and it's so fun to find new ways to draw.


I like to watch, if you don't mind

 

Sitter hemma i soffan och ritar lite. Är lite sugen på att dra fram oljefärgerna. Vill måla stort som faen. Måste nog tvinga hit Axel och sminka henne och fota så jag har något att måla.

 

de små bilderna är klickbara


Quick Translation.


Sitting at home on the couch and draw a bit. Is a bit eager to paint with oilcolours. Want to paint big as hell. Must force Axel to do a photoshot so I have something to paint.


the thumbnails are clickable

Tiny lipsÄr ensam hemma den här helgen. Så igår gick jag på affären och bunkrade upp med något att överleva på. Kom hem med kanelbullar, äppelpaj, choklad, två flaskor vin, kalaspuffar, mjölk och makrill. Skitbra blandning.
Överlevnadsbunkrandet var ganska onödigt överhuvudtaget eftersom jag bor några meter ifrån närmsta affär.

Hittils har jag spelat Starcraft II, sovit, organiserat om vårat badrumsskåp, ritat på Tiny och blivit besviken på kalaspuffar.
Är redan någorlunda uttråkad av att vara ensam.

Vad ska jag göra nu?

Grundskiss Tutorial

Detta är hur jag gör. Troligtvis inte hur man ska göra egentligen. Men det funkar för mig.

Translation.
This is the way I do it. It's probably not the best way, but it works for me.Först skissar jag ut storlek och placering, här brukar jag mest tänka på ytterformerna (A) så det blir rätt form på huvudet. Markerar ut lite grovt vart ögonen, näsa och mun ska placeras ungefär så man ser att allt ryms.
För att det inte ska bli för svårt att sudda bort sånt som hamnar fel så ritar jag väldigt löst.

Translation.
First off, I sketch up the size and placement. I'm mostly going for the outer part of what I'm drawing (A) so the head will get its right shape. I'll roughly mark out the eyes, nose and the mouth so I can see if everything's going to fit within the lines. I'm very easy on the hand so the lines wont get stuck when erasing them later on.Sen går jag in i själva ansiktet och justerar placering och skulpterar fram formerna för att se att allt stämmer.
Tänk på att ett ansikte är sällan helt symmetriskt.
Jämför dragen med varandra. Tex, hur bred är näsan i jämförelse med ögonen, vart är mungiporna i förhållande till näsvingarna.
Samtidigt som man ritar formen på ögon, mun och näsa so kom ihåg att kolla på mellanformerna, vilken form har kinden (A), hakan (B), triangeln mellan ögonbrynen (C) osv. Jag brukar dela in ansiktet i jättemånga olika fält som tillsammans bildar ansiktet.

Translation.
After that, I'll adjust the placement and sculpt forth the shape which will help me see that everything is in its right place.
While You're drawing the shape of the eyes, mouth and nose, remember to always check the between form. Look at the shape of the cheek (A), chin (B), the triangle between the brows (C) etc. I divide the face into lots of different parts which form the face.
Då jag fått till en skiss som känns bra så börjar jag sudda. Suddar löst över hela teckningen så man får bort det mesta av blyertsen med bara ljusa suddiga, hackiga linjer kvar som stöd.
Detta gör jag eftersom att markers (och akvarell med) är transparenta så jag vill ha en clean skiss utan massa onödiga linjer på fel ställe.

Translation.
When I'm satisfied with the sketch, I'll start erasing the lines. I'm light on the hand while erasing all over the paper until I only got a few light and blurry lines left as support.
I do this since markers (and aquarelle) are transparent, and I don't want any lines shining through in the wrong place.
Nu börjar jag renrita och suddar samtidigt bort allt plotter som blir över runt. Så tillslut har jag en ren skiss med grunden.

Translation.
Now I'll start with drawing clean lines, and erase all the blurry lines. After a while I'll have a clean sketch.Avslutar med att rita ut stödlinjer för skuggor, hi-lights, smink, veck och linjer. Det gör att man skulpterar fram formen lite mer så man kan se om det är något som är helt åt skogen.

Behöver inte vara perfekt. Ibland blir ögon för små och näsor sneda, men att sitta och hålla på med en blyertsskiss i flera dagar är ju inte så jävla kul så det får helt enkelt bli så

Nu har jag en grund att börja färglägga!

Sen finns det så klart fler sätt att rita av foton på, som tex rut-tekniken.
Den brukar jag använda mig av ibland då det bara jävlas och inte vill bli bra. Tar dock en djävulsk tid att rita massa rutor och mäta och ha sig och sen sudda bort lika många rutor. Men ibland har nöden ingen lag, huvudsaken man får fram det man vill och har kul under tiden man håller på.

Translation.
I'll end it by drawing supportlines for shadows, highlights, makeup, creases and lines. That way, You'll be able to see if there's anything wrong with the proportions in the face.

It doesn't have to be perfect. Sometimes the eyes are too small, the nose crooked - but drawing a sketch for days aint fun at all!

Now I got a base and can start coloring!

Ofcourse there are other ways to sketch/draw photos, like the grid method.
I use it sometimes  when I just can't get the sketch right. It takes a whole lot of time to draw the squares, measure it and then erase everything.
But sometimes you have no choice, the most important part is to have fun while you're working with it.

Be there!Om du bor i Östersund, är tjej och mellan 12 och 25 år. Se till att gå på Konst för tjejer på gamla tingshuset. Jag kommer finnas på plats vid ett av tillfällena och försöka lära ut något om markers hade jag tänkt...
Kommer med mer info om det då det närmar sig.

Konsten att stjäla en blogg


Först ritade jag en grovskiss på vad vi tänkt oss. Eftersom att dte är en bak/mat/odlingsblogg så blev det något sött ätbart. Allra först tvingade jag så klart till mig lösenordet till Anikas blogg. Under pistolhot. Of Course.Sen var det bara att sätta igång att rita.
Var många år sen jag ritade manga sist och har på den tiden var det inte några chibi. Mer emoänglar och sån shit. Så blev en rolig utmaning ^^

Då jag fått ihop en bunt med bilder att klippa och klistra med lämnade jag över till Conny. Och Hokus Pokus så blev det en bloggheader!


Gå in och hälsa henne välkommen till bloggvärlden vettja!

http://itadakimasu.blogg.se/

Quick Translation.


Me and my husband stole his sisters blog and redesigned it.
Give her a visit at http://itadakimasu.blogg.se/ ^^

kvällsryck

Satt och bläddrade på Facebook och plötsligt dök det upp en bild på min vän Tiny. Kunde inte låta bli. Jag snodde den. Har egentligen massa saker jag redan påbörjat och borde rita först. Men. Får man isnpiration är det dumt att ignorera ^^

Så nu har jag en blyertsskiss till.

 

Quick translation.

Got inspiration to draw my friend Tiny when I found this picture of her on Facebook. So I stole it. Have alot of other things to do. But sometimes you have to prioritize inspiration ^^


Guns don't kill people - People kill people


Har suttit och provfilmat för att se hur det ser ut på del 2 av mina tutorials. Den måste filmas om jag ska kunna visa på ett vettigt sätt.
Behöver finslipas på en hel del.
Måste få till så skärpan blir bra även på nära håll och fundera lite på vilka delar som är viktiga att ta med och hur man förklarar.Men tutorial ska det bli, på något vis ^^Angående våran vapenvägg.


Har fått väldigt delade kommentarer och det tycker jag är kul att det väcker reaktioner. Hade vi inte varit beredd på någon slags reaktion så hade vi tagit en vanlig fondtapet med medaljonger på.

Att använda vapen i inredning är inget nytt. Ser lite då och då japanska svärd hemma hos vissa. Eller såna där fantasy-svärd som man kan hitta lite här och där i butiker som säljer drakar och statyer av trollkarlar.
Skjutvapen är inget vi är först med heller.
Philippe Starck släppte för några år sen en lampkollektion med pistoler som lampfot. Whimsy Wall Paper har en serie som heter Thug Stripe där det är pistoler inbakade i medaljongtapet. Yvonne Lee Schultz har gjort de stiliga porslinspistolerna.
Inom mode ser man det också då och då, på smycken lite här och där och Karl Lagerfeld och Laurence Decades Gun shoes för Chanel.

Kan förstå att det upplevs som manstarkt. Två av våra största intressen är film och tv-spel, det är också därifrån vi plockat stor del av vapnen.Tex Star Wars, Star Trek, Pulp fiction och Nes Zapper klassikern till Nintendo. Sen fyllde vi ut med vapen vi gillar formen på. Resten har vi plockat utifrån vilka former vi gillar.
Jag tycker personligen att vapen har väldigt fina former. Vi ser det som att göra något estetiskt och dekorativt av ett någorlunda tabubelagt ämne.

Varken jag eller min man är inte vidare våldsamma av oss. Jag skulle inte ens tänka tanken att räcka fingret åt någon främling eller skrika något taskigt åt någon för att dom råkar göra något som jag inte gillar. Något som jag tycker är viktigare än vad man väljer att ha hemma på väggen.

Tack så mycket för all respons. Har mest fått positiva kommentarer ♥
Förstår att det inte kan falla alla i smaken.

Vi trivs bra med våran vägg och det antar jag är huvudsaken ^^

Quick Translation:

Trying and testing for my tutorials. Needs alot of adjustments. but it'll probably be something out of this ^^

Had alot of comments on my choice of wallcovering. Cant translate it all.

Klick here to get a quick googletranslation of it.


Projekt: Vägg

I slutet på semestern fick vi för oss att göra om våran vägg i vardagsrummet. Var en aning less på stor vit trist vägg.


Titta vad trist. Det är så trist att lampan trillat sönder i ren protest. Ignorera den ledsna växten. Jag har inte gröna fingrar.

Inspirerade av vapenrummet i filmen Kick Ass satte vi igång.
Letade upp våra favoritvapen, mestadels från filmer och tv-spel, gjorde ett upplägg i photoshop och projicerade upp det på väggen.de små bilderna är as usual klickbara

Sen var det bara att ta en varsin pensel och börja måla efter konturerna. Innan vi satte igång så chansade jag hejvilt på att det skulle ta ca sex timmar och det var exakt så lång tid det tog. Yay for me!


Så här blev det och nu förtiden så tycker jag mycket bättre om våran vägg.
Så mycket att jag vill slicka på den.

 

Quick translation.

Was a little sick of our big boring white wall in our livingroom. So we decided to do something about it.
It is so sad that the lamp fallen apart in pure protest. Ignore the sad plant. I do not have green fingers.

We got our inspiration from the weapons room in the movie Kick Ass.
We googled our our favorite weapons, mostly from movies and games, made a layout in photoshop and projected it on the wall.

After that it was just to take a brush and start painting.


So here it was now past and I really like our wall now.
So much that I want to lick it.kawaii


Jag och Conny ska tvångsdesigna Annikas(Connys syster) nya blogg. Så jag har petat och ritat lite grejer tilld esignen så ska Conny få ihop allt snyggt. Hur det blir får ni se sen då det är klart. Så länge blir det en tjyvkik. Censurerat så att ni ska tro att det är något snuskigt där bakom.


Är ensam hemma då mannen är kvar på jobbet och spelar tv-spel och dricker öl. Så jag har lyckats laga mat själv! Yay for me! blev...nudlar. Och nu när jag sitter och ska äta det så ser jag att nudlarna ser ut som en hjärna där i min tigerskål.

Tasteline VS Mia - Part 2

Idag kom två av mina smysyskon på besök. Nina och Fredrik. Dom började med att slåss, så där som småsyskon gör.


Sen utnyttjade jag så klart situationen och satte dom på barnarbete. Små flinka barnfingrar är bra på att hacka choklad och valnötter.


Som vanligt då jag har ett finger med i kökssysslorna så blir det inte riktigt som det är tänkt. Inte alls.


 

Tasteline vann över mig igen. Nu står det 2-0 till Tasteline. Eller blir det 3-0?!

 

Sen tvingade jag dom äta upp allt. Eller kanske inte allt. Men så där lagom mycket. Notera Fredriks fina minspel där i bakgrunden då han smakar pajen ^

Tack för att ni kom och hälsade på hos eran töntiga storasyster ♥

Bilderna jag inte fotat är snodda från Tasteline


Quick translation.

My sister and brother came for a visit. We tried to bake. That didn't turn out as we wanted it to do.

Stjäl ansikten igen.

Har ritat och fotograferat hela morgonen för att få ihop första delen till mina "tutorials". Del 1 ska handla om grundskissen. Är ganska svårt att förklara med ord hur jag tänker märkte jag så det går ganska segt. Men framåt går det nog tror jag...Då jag svarade på en kommentar fick jag upp den här verifikationsrutan.
Tror mitt bildseende har blivit förstört efter en morgon av ritande. För jag kan inte alls räkna ut vad det är tänkt att första ordet ska vara.

Quick and short translation: Trying to write a tutorial. It's much harder to do than I thought.

Behind The Scene

Detta är vad jag behöver då jag ritar.

ah ja, glömde en viktig grej. Godiset! Jag behöver massor av saker att tugga på!

Quick translation:

This is what I need when I draw.
Forgot the candy thou. Candy is also damn important....

Kicki & Mattias, The movie


Herr och Fru Jämting

I helgen var vi bjudna på bröllop då Kicki och Mattias gifte sig. Efter en fin cermoni blev det mat och techno natten lång. Vi somnade utmattade och glada på en madrass hemma hos Annika och Ulf klockan halv sju på morgonen.

Tack för att vi fick vara med på eran dag!Material Tria- och pro-markers på A4 markerpapper


Quick translation:

This weekend we were invited to a wedding when two of our friends where getting married. After a beautiful ceremony we had food and techno all night long. We fell asleep exhausted and happy on a mattress at Annika and Ulf's house, half past seven in the morning.

Thanks for letting us share your day!

Material: Tria- and Pro- markers on A4 markerpaper


Vara kreativ, filma och sånt

Nu har du chans att vinna presentkort hos Letraset, alltså dom som tillverkar pennorna som jag använder. Tria- och Pro-markers.
Om du är med och tävlar så skriv gärna en rad till mig så jag får se ditt bidrag :D

Klicka här för att komma till tävlingssidan
Quick Translation;

Now you have the chanse to win gift vouchers at Letraset. Do it, do it nooow!

Click here to come to the competition

Storsjöyran 2010

Här i Östersund har vi firat Yran, jag orkade aldrig pallra mig in på området så jag var hemma och festade med vänner istället.


Jag och Axel hade råkat dra på oss samma outfit för kvällen. "Asså bah åh vad pinsam hon är" tänkt vi om varandra och försökte ignorera den andre resten av kvällen.

Quick translate;

Here in Ostersund, we have been celebrating the townfest Yran, I'm lazy so I stayed at home partying with my friends instead.
Axel and I had "accidentally" put on us the same outfit for the evening.

RSS 2.0