Håret och tröjan klara

                   
Nu har jag ritat färdigt mig själv tror jag. Här kommer lite foton, kommer bättre foton och närbilder sen då den är helt färdig. Som vanligt går det att klicka på dom för att få upp dom större.

Hade tänkt att den ska kunna hänga där jag jobbar på nästa tatueringsmässa. Alla hade massa tuffa bilder i sitt bås, jag vill också vara tuff...
Nu fattas bara någon bakgrund. Vet inte riktigt vad jag ska göra, vill nog bara ha massa bakgrund på ena sidan, kanske lite på baksidan. Absolut något rosa i bakgrunden.Kanske en tatueringsmaskin eller en flamingo eller godis eller en osthyvel eller ska det stå Mia Culpa? Vad säger du?

Hår och ögon och sånt

Har hittat felet. Det är ögat som inte stämmer. Kanske önsketänkande som gör att jag ritade ögonen mer i den form som jag skulle vilja ha än jag har :)
Men nu orkar jag inte börja om så får bli fel ögon på.
Nu börjar det komma lite hår på plats. Har inte riktigt så där knalligt hår men har inte pennor i rätt färg så får bli knallrött.

Mina pennor jag gör hudtoner med börjar torka ihop lite. Behöver köpa påfyllning då jag beställer fler pennor nästa gång. Skulle behöva dovare färger också. Märkte att de röda och rosa pennorna jag har är lite för skrikiga. Men det får funka så länge.

Idag var det lite vår i luften, hoppas på att det inte ska snöa mer nu. Det är dags för snön att smälta bort nu...


Självporträttet som gick åt pipsvängen.


Usch det blev inte alls bra. Jag är sämst på självporträtt, tycker aldrig det blir likt.Kanske blir bättre då jag fått dit håret och finslipat den lite...

Ger upp ritandet för idag. Nu tänker jag gå och lägga mig och sova så gör jag ett nytt försök imorgon...

Ritar

Har fått dit det mesta av huden. Conny upplyste mig precis om att "du knäpper kort på dig själv, ritar av det, knäpper kort på dig själv som du ritat av och lägger upp på din blogg, du vet att det är konstigt va?"

    

Nu ska jag titta på Flight of the Conchords och rita lite till innan det är dags att sova!

Min hud

Uppdatering


Självporträtt

Hemma igen, mässan gick bra. Berättar mer lite senare. Sitter och ska börja färglägga ett självporträtt nu.  BBL!

Många tatueringar blir det.


Har suttit och skrivit ut foton och skurit ut och klistrat ihop för att få ihop en fotopärm till Tattoo-båten.
Nu har jag fått ihop 16 sidor, 8 ark med tatueringsfoton. Har ju mycket mer, men vill bara ta med de jag själv tycker bäst om. Tror jag har lyckats välja rätt. Bad Conny titta också och han godkände bilderna. :)
Börjar bli så där lagom nervös nu. Är första mässan jag jobbar på. Har sjuk prestationsångest just nu då jag tänker på imorgon.
Hoppas jag kommer hinna se Mustasch också.

Att lära ut

 • Du håller inte i några kurser?
 • Skulle vara kul med en liten "guide" gällande ritmaterial som papper och pennor.

Jag tycker själv inte att jag har koll nog för att kunna lära någon något, men tycker det är jättekul att ni frågar!

Dyker det upp några frågor om hur jag gör så släng in en kommentar och fråga så kan jag göra mtt bästa för att ge ett svar.
Men i slutändan så har alla lite olika sätt dom tycker om att teckna på. Så bäst är att testa sig fram.
Devantart finns massa tutorials som man kan kika på för att lära sig lite knep. Men bäst är nog alltid att testa sig fram och se vad som funkar för en själv iom att alla arbetar lite olika då dom ritar... Att sätta sig och bara vara kreativ tycker jag själv att jag lär mig mest av.
Säg gärna till om det är något speciellt ni skulle vilja att jag gick igenom.

Sen måste jag faktiskt få ha lite hemligheter med hur jag gör också ;)
Något jag har märkt har gjort susen för min kreativitet är att ha lite ordning bland mina prylar. Har några hyllor där jag har allt mitt material. Så det blir lätt att hitta då jag känner att nu vill jag rita. Jag är expert på att lägga saker på konstiga ställen och tappa bort dom. Och vet jag inte vart jag har mina prylar blir det lätt så att jag struntar i att rita för jag orkar inte leta upp en penna och ett block.                


         
              
         Priser & beställningar

 • Har du någon prislista?
Ofta får jag frågor runt priser och beställningar av teckningar/målningar.

Jag har ingen ren prislista. Är så olika beroende på material, storlek och hur det ser ut som jag ska måla/rita.
Tex ett porträtt i samma storlek och samma material kan ta helt olika tid att göra.

Som exempel så tog porträttet på Zelda bara runt fem timmar medans porträttet på Willie Nelson tog runt 13 timmar i teckningstid.
.                        

Men kan ge ett prisförslag om du mailar mig och beskriver vad du vill ha.
 • När har du tid och lust att ta emot beställningar så här över nätet?
Skicka iväg ett mail för att höra hur jag ligger till. Har jag tid och ork så tar jag gärna på mig beställningar.
Behöver dessutom tid att rita sånt jag själv vill rita, iom att jag ritar åt folk hela dagarna i studion så skulle jag troligtvis lessna på att rita överhuvudtaget om jag aldrig fick rita fritt. :)

 •  Kan du måla efter ett foto?
Jag utgår oftast från foton då jag ritar. Men jag tar inte på mig att rita utifrån alla foton. Behöver ett bra foto som funkar för mitt sätt att rita.

 • Hur beställer man en tavla?
Börja med att skicka iväg ett mail till mig.
I det mailet behövs

 •     Vilken storlek du tänkt dig
 •     Vilket material du vill ha
 •     Foto på det du vill ha avmålat om du vill att jag ska utgå från ett foto.
    -är bra med flera olika foton så jag kan välja vilket som fungerar bäst för mitt sätt att måla på.
 • om du har några övriga önskemål ang tavlan

Notera att jag tar inte alltid emot beställningar!

Beror helt hur mycket tid jag har över och hur stor lust jag har att måla beställningar just då.
Kan jag inte måla utefter vilka foton som helst. För att jag ska få till ett bra resultat behöver jag ha ett tydligt foto i någorlunda bra upplösning.
Är inte riktigt min grej att bara måla av rätt upp och ner, vill ha lite fria händer för att få leka lite med bakgrunder och sånt.

Har du frågor runt beställning av en teckning eller tavla så kan man maila till;

mariabjornbomoberg@gmail.com

Innehar F-skattsedel

Utbildning

 •  Vilken utbildning har du? Någon konstinriktning eller är du helt självlärd?

Jag har ritat ända sen jag var liten, det har alltid varit mitt största intresse.
Så kändes helt naturligt att gå Bild och Form på gymnasiet. Jag ville så gärna gå det så jag sökte samma utbildning på olika skolor. Kom in på alla men valde att gå på Palmcrantz. Kändes som att ville jag plugga vidare inom något annat efter gymnasiet kunde jag alltid gå komvux för att gå de kurser som inte ingick på bildprogrammet.

Efter gymnasiet tog jag "ledigt" ett år och jobbade i studion. Sen sökte jag Östersunds konstskola och gick där två år. Nu är skolan på tre år, men då jag gick hade vi bara två. (tror jag gick ut 2007)
Hoppas att jag ska kunna gå fler skolor i framtiden. Men ska finnas tid, ork och pengar till det först. Och så måste jag ju kunna ta mig in på någon skola, har inte ens vågat söka konsthögskola eller konstfack. haha...


Här sitter jag på golvet och tecknar kroki. Har en hel del blond utväxt ser jag.

Bilden är lånad från Östersunds konstskolas hemsida. Om Sanna eller den som äger kortet vill att jag ska ta bort den så säg till så gör jag det direkt :)

Ananas igen!


Han hade någon ananas-frisyr med dreads längst upp, kortet är avkapat så ser inte hur det ser ut hela vägen så fick bli lite grovt ritat ut mot kanterna. 

Med en anananas-frisyr kunde jag inte låta bli att lägga till Axels favoritdjur...


...en ful apa med en banan! Bara till dig Axel :D

Nu får den vara färdig!

Fler in progress bilder

Har världens snällaste svärmor <3 Hon ringde och slängde in mig på en tid för mitt hår imorgon. Kanon då kommer jag vara nyfärgad på båten! Ska jobba på en tatueringsmässa på en båt nu på torsdag. Ska bli spännande och förhoppningsvis väldigt kul. Blir min första mässa som jag tatuerar på.
                                                                             
                         
Håret börjar hamna där det ska. och jag har sminkat honom lite. Han har inte fått något ögonbryn än dock.

Ska bara ladda upp fler bilder så kommer slutresultatet. Sen tänkte jag sätta mig och besvara lite frågor här i bloggen.

Betapet skapar kreativitet

Satt och spelade Betapet igår efter jobbet och passade på att rita lite under tiden.
Visste inte vem jag skulle rita så Axel, Connys syster som jag spelade Betapet mot, fick välja. Blev någon som heter Ruki från en grupp som heter Gazette. Jag har ingen aning om vad det är för musik.
Var ganska svårt att hitta en bra bild att utgå ifrån, jag gillar att jobba med bilder som har mycket texturer och mellantoner. Men av någon anledning verkar dessa japaner dragit på kontrast och blur verktyget som bara den på alla foton.
Och på några bilder då jag googlade hade han bandage över näsan. Vad är det för konstigt mode?
Men Ruki fick det bli.

Har sagt det förut och får väl säga det igen, behöver fler pennor. Hudtonerna är alldeles för mörka. Men är ju kul att rita så han fick bli lite mörkare än han är irl. Notera att på datorn kan man skympa en av våra Betapets omgångar. Troligvis så spöar jag Axel som bara den ;) eller tvärt om...

Grattis till mig!

Jag och min sambo åker ju till USA i maj. Har varit lite hemlighetsmakeri ett tag nu och egentligen tror jag flera har räknat ut redan innan vad det är vi ska göra där borta. Så nu blev det så att vi beslutade att det var nog inte så hemligt längre.


Mia ♥ Conny

Bättre bilder på Willie Nelson-målningen

Nu har jag både kamera och laddare så nu blir det bättre bilder på Willie Nelson teckningen. De små bilderna går som vanligt att klicka på för att få upp större. Har fortfarande inte kommit på vad jag ska göra för bakgrund om jag ska göra någon bakgrund. Men känns som jag vill ha något bakom iaf. Just nu klurar jag bara på vad.              


Evelina och jag spelade Mario Party och jag fick stryk. Illa. Så nu måste jag öva på spelet i smyg då hon sover sen.

Conny sitter och bygger ihop våran inbjudan nu med alla tiki-tema bilderna jag gjort de senaste dagarna. Han är så duktig ♥

Kanske färdig nu


Så nu har han hår och öron. Nu behöver jag bara klura på om jag ska ha någon bakgrund eller inte. Känns lite tråkigt med bara vitt.

Jag och Conny ska ta en promenad till studion nu och kolla om min laddare ligger där och skräpar. Gör den det så blir det bättre foto på bilden senare ikväll.

Tänkte sätta ihop ett inlägg med svar på lite frågor som jag fått några gånger här i bloggen. Är det något du vill veta så passa på att skicka iväg en fråga nu så ska jag försöka svara senare i veckan.

Ha en kanonfin söndag så länge!

Varför har alla killar jag ritar skägg?


Nu har han fått skägg/stubb och hals.

Susan lyckades gissa rätt på vem det ska föreställa.

Mannen med flätor är;

Willie Nelson


Jag trodde ärligt talat inte någon skulle kunna gissa rätt. Så nu blev jag imponerad!
och lite glad att det syntes.

Nu ska jag fortsätta rita, är dags att ta tag i håret och fläta honom lite.Snart öppnar affären


Det går framåt, han har fått lite panna och ögonbryn också. Jag gillar dom här pennorna mer och mer. Är verkligen kul att rita med dom.
Conny undrade igår, när jag ritat linjerna, vad det var för konstig gubbe jag målade och varför han har flätor. Och då hade vi precis innan sett en film han medverkade i. Pinsamt. Får hoppas det blir mer likt nu då jag börjar få dit skuggorna..haha

Nu ska jag studsa i duschen så jag inte ser ut som "hej kom och hjälp mig" då jag går och handlar frukost.

Sen idag ska vi gå förbi studion och se om det är där jag har lagt laddaren till kamerabatteriet. Jag är expert på att lägga saker där jag tror att jag ska hitta dom sen.

Mer hud

             

Jag har redan varit uppe några timmar nu. Sitter och ritar tills sambon och syster-yster vaknar och vi kan käka frukost.
Sambon har jag redan väckt några gånger, finns ju så mycket att prata om på morgonen...
Tror jag ska gå iväg på affären då den öppnar och köpa massa gott till frukost. Vill ha massa frukt. Så man kan glömma att det är full vinter här fortfarande.


Har föresten en låt i huvudet. Waiting for the bus av ZZ-top. Den låten gick som bakgrundsmelodi på min dröm precis innan jag vaknade, kommer inte ihåg drömmen men låten sitter fast. Men bara en liten bit av den. Så jag hör den om och om och om igen.


att rita mitt i natten

Ett suddigt mobilfoto på hur dte sre ut nu innan jag går och lägger mig. Någon gissning på vem det kan vara?Sov gott!

Ett ansikte på gång


Har haft en slapp lördag, min strömadapter till datorn har dött. Och genast börjar jag fundera på om jag kanske borde köpa ny dator istället för ny adapter. Jag vet att jag inte borde köpa nytt innna USA-resan. MEN MacBook Air ropar på mig.

Jag sitter och ritar lite på kvällskvisten, har fått igop en skiss så nu tänkte jag börja skugga och färglägga.


Jag tänkte att eftersom att jag ännu inte hittat laddaren till min kamera så har jag ju bara dåliga mobilfoton som man knappt ser vad det är på.
Så kan vi ha en liten gissningslek.


Ser du vem jag håller på att ritar av?


(Är det nu man ska muta med ett pris för att folk ska gissa?)

Ananasen är här

Började morgonen med att rita färdigt ananasen. Så nu är den fit for fight. Nu ska jag bara rita två blommor till sen så kan vi börja snickra ihop inbjudningen. Börjar känna mig peppad inför festen och sommaren och resan och jobbet. Kommer bli en rolig tid framöver.

Så här blev ananasen iaf.

                                           


Jag gillar inte att biograferna har så sjukt obekväma stolar. Att sitta nästan tre timmar på hårda obekväma stolar är ingen hit för min rumpa.
Det var tur att filmen var så bra så den inte kändes som tre timmar. Det jag kan tycka är lite synd är att det känns som att det fattades lite bakgrund till några av karaktärerna för att man skulle känna med dom ordentligt.
Gillade att den var mörkare än de andra super hjälte filmer. Mer åt Sin City än Spiderman. Ska inte avslöja för mycket om den. Absolut värd att gå och se på bio. Do it!

Och så en skvätt grönt

Just nu tycker jag väldigt illa om ananas.


Ananas


Det var trixigare än jag trodde att få till den som jag vill. Men nu har jag börjat på den då måste jag ju rita klart den. Får hoppas att den blir söt till slut.

Har fortfarande inte hittat laddaren till min kamera. Får leta ordentligt i helgen. Blir verkligen inte bra foton med mobilen.
Nu ska jag dricka en bacardi Breezer, vara social med mina gäster och lägga undan ritblocket. Kanske tvinga dom att spela wii en stund (?!)Hoppas ni har en fin fredag!

-det ska jag ha.

Ananas comosus

Sitter och slåss med en ananas. Om några timmar ska vi gå på bio och se Watchmen. Tills dess slåss jag väl en stund till.

                     

Rosa blomma

Har tagit hem kameran nu, men batteriet är slut och troligtvis har laddaren blivit undanstädad någonstans. Ska leta reda på den senare ikväll. Så länge blir det mobilbilder. Har blivit en rosa blomma hittills idag. Behöver nog åtminstonde två blommor till, eventuellt grupperade.
                                         


Känns som jag kanske behöver en ananas också, med sugrör... eller en kokosnöt, fast dom är så bruna. Ananas känns mer estetiskt tilltalande.

Matar på färg


Nu har jag fått dit ett paraply och en blomma. Synd att jag bara har min Iphone att knäppa kort med, blir inte de bästa bilderna. Färgerna blir inte riktigt som i verkligheten. Får försöka komma ihåg att ta med kameran hem imorgon efter jobbet

                   
Det blir väldigt klatchigt. Det är bra. Nu behöver jag måla massa blommor i olika färger och andra tiki-fest inspirarade prylar. Kommer bli bra det här tror jag. Men jag är nog färdig för idag.

SommarlängtanNu tittar jag på "Den rätte för Rosing" och ritar, funderar över vad det ska bli för färg på skenet, lutar mot turkost.
Allt det bruna är där, själva tiki-gubben börjar bli färdig, ska dit lite ljus och sen kan jag börja måla drinkparaplyer och blommor. Jag längtar så mycket till sommaren. Vill kunna gå omkring i mina nya högklackade och softa utomhus utan att frysa ihjäl. Dom här pennorna är ju utmärkta att ta med sig för att sitta utomhus och rita också.Conny tog precis ut batteriet ur brandvarnaren. Under batterierna står det. OBS, fungerar inte utan batterier. Doh!    

Tiki-fest

Har ni saknat mig? :) Är tillbaka i ritartagen igen så nu kommer det spruta ut bilder från mig.
Min kamera ligger kvar i studion så får bli mobilbild denna gång. Sitter och ritar på en bild som ska användas i inbjudan till en fest med Tiki-tema.
Någon som har något förslag på vart man kan hitta en tiki-bar inte allt för dyrt?

Kommer bli en färgbomb med drinkparaplyer och blommor och prylar.. Eller det är bilden jag har i mitt huvud iallafall. Får se hur det blir i slutändan.
    

Har börjat färglägga på marker-papper nu. Har aldrig ritat en tiki-gubbe förut, vilket är ganska konstigt. Varför har jag inte gjort det? Dom ser ju jätteroliga ut.Har börjat färglägga på markerpapper. Men jag skulle behöva några fler bruna pennor känner jag. Och mer pasteller...

Nu ska jag åka iväg och möta upp min syster på hennes praktikplats, vi ska gå en sväng på stan sen. Har inte hunnit visa henne affärerna, Östersund är ganska litet men finns faktiskt några affärer man kan shoppa i. Men jag borde inte handla för mycket, försöker spara pengar till min och Connys USA-resa i maj. Men lite får man faktiskt handla...


Uppdaterar senare ikväll med hur det går med bilden!

Och så något helt annat.

Nu blir det en liten avstickare från mina teckningar.

Jag blev nämnligen utmanad av Elva på hennes blogg. Och eftersom att jag inte hunnit rita den här veckan så får jag anta utmaningen så ni har något att läsa...

1. Gå in i  mappen "Mina Bilder".
2. Välj den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Skriv och berätta om bilden.
4. Utmana 6 andra.
5. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.

Jag råkar ha en Mac, så har ingen mapp som heter Mina bilder, men har en som heter Bilder. Så dte fick bli den. Men, där lägger jag sällan bilder, brukar bara stuva in massa grejer där då jag ska städa skrvbordet lite snabbt. Så är en salig röra. Den sjätte mappen heter tisdag och den sjätte bilden är;

Vet inte varför den bildne ligger där, vad jag kommer ihåg så var det inte tisdag där. Ja toppen. Nu kommer ingen kunna ta mig seriöst. ;)
Där står jag och chillar, med en rosa plånbok, en drink i handen och i min svamp Bob dräkt.
Kan ju tillägga att jag byggde dräkten själv, så lite kreativt var det ju allt.

De som blir utmanade är följande;

Elin världens mest förvirrade flicka
Caisan som behöver uppdatera sin blogg
Anna som också behöver börja blogga igen
Robbin som åker finlandsbåt
Evelina min syster yster som kommer hit imorgon
Isabel mest för att jävlas med dig gumman ;)

Tills mitt nästa inlägg undrar jag en sak. Vad skulle ni vilja se här i bloggen? Funkar det upplägg jag har eller saknar ni något?

Kontaktannonser och storstädning

Tack för alla fina kommentarer som ni lämnat!

Förlåt att det varit lite tyst i bloggen några dagar nu! Jag har väldigt mycket att göra på jobbet och fixar och donar inför att min syster ska komma hit. Hon kommer till Östersund redan på fredag! Så har studsat fram och tillbaka mellan olika affärer som en galning för att fixa extratäcke och kuddar och påslakan och allt som kan tänkas behövas.
Och så håller jag på att storstäda lägenheten, hon får ju inte tro att vi har det smutsigt.
Tänk om hon tittar bakom bokhyllan?! När dammsög jag där sist?
Har en tendens att ändra om och flytta runt saker varje gång jag städar, så allt tar så mycket längre tid än det borde.

Så tyvärr kan det vara lite tyst fram tills på fredag beroende på hur effektiv jag lyckas vara.

Men så länge får ni kika på lite bilder från en utställning jag var med på för något (eller är det några?) år sen på Ahlbergshallen. Det var då jag gick på Östersunds konstskola.

Fotona från utställningen har Johanna knäppt. Tack för lånet!
Jag hade valt att inrikta mig på kontakannonser.

Målade stora porträtt i olja på några av mina (singel) vänner och skrev sen kontaktannonser åt dom på en plexiglasskiva som jag monterade nere på tavlan. De här porträtten är 100cm x 71cm.


Och så hade jag en serie med akvareller där jag klistrade på kontaktannonser som jag hittade och tyckte var charmiga på ett eller annat sätt. På den här under står det;
"Jag söker någon som delar mitt intresse för Mac-datorer.
Kanske kan vi bli vänner?"Finns en längre historia om varför jag valde kontaktannonser och hur jag tänkte då jag satte ihop allt. Men den hinner jag inte dra nu.

Nu ska jag återgå till mina plikter...
Hoppas ni har en fin dag så länge!

Är det någon som länkat mig nu igen? Har fått ett uppswing på besökarantalet även fast jag inte uppdaterat...

Uppdat.  Såg nu att det var Sanna som länkat. Tack tack för det fina berömmet!

RSS 2.0